3 Mart 2015 Salı

İnşaat Sektöründe Başarılı Farklılaşma


Pete Nelson. Kendisini "ağaç ev ustası" olarak tanımlıyor. Kategorik olarak inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor ancak bilinen klasik inşaat işleri yapmıyor. Konumlandırması son derece spesifik ve önemli ölçüde farklılaşmış durumdalar. 
Pete Nelson, hayata geçirdiği ağaç evlerle aslında son derece özgün bir alanda çalışıyor ve bu suretle de rekabet üstünlüğü sağlamış durumda. 
 Özellikle konut inşaatı sektöründe yoğun bir rekabet baskısının var olduğu su götürmez bir gerçektir. Anılan alanda adeta bir rekabet sürüleşmesi olduğunu da söyleyebilmek mümkündür. Oysa Pete Nelson'un kendisine belirlemiş olduğu alan bu sürüleşmeyi tamamen reddetmekte ve son derece anlamlı bir farklılaşma alanı da oluşturabilmektedir.

Farklılaşma denince akla gelen inovasyondur genellikle oysa pazardaki bir açığı tespit ederek, o alanda karşılanmamış ihtiyaçları karşılama gayretine girmek de başlı başına rekabetçi üstünlük sağlayabilmektedir. Hele de bu nitelikte bir arz açığı inşaat sektörü gibi aynılaşmanın yoğun yaşandığı bir sektörde gerçekleştirilebildiğinde ise fırsatlarla dolu bir farklılaşma stratejisi kendiliğinden oluşacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder