29 Kasım 2016 Salı

Rekabet Üstünlüğü İçin İnsan Dokunuşu


Son yıllarda, ülkemizde gösterilen reklam filmlerinin müziklerine ilişkin bir eğilim ortaya çıktı: Nostaljik şarkılar. Firmalar, eski 45'liklerdeki şarkılarla ilgilenmeye, onlara (firma ya da ürünleriyle ilgili) yeni sözler yazıp reklam filmlerine fon müziği haline getirmeye başladılar. Sıklıkla rastladığımız gibi, bu uygulama da bir virüs gibi yayıldı ve çok sayıda firmanın reklam kampanyasını etkisi altına aldı. Yine bir "rekabetçi aynılaşma" ya da daha açık ifadeyle "rekabetçi sürüleşme" ile karşı karşıya geldik. 
Bu tip bir yaklaşımın tüketici davranışlarına ne ölçüde olumlu etkide bulunduğunu, mevcut olanaklarımızla ölçebilmemiz zor ancak bir yandan da takip edebildiğimiz dar çevrede karşılık bulamadığını söyleyebilmemiz mümkün.
Rekabetçi üstünlük sağlayabilmek için tüketicinin gönlüne beklenmedik ve anlamlı bir dokunuşta bulunmanın kıymeti aşikar. Ancak bunu yaparken, nostaljik şarkıların duygusal bombardımanına başvurma sığlığını göstermek yerine daha yaratıcı, daha samimi ve daha insani yöntemler de bulunabilir.
Tıpkı izleyeceğiniz şu video gibi...
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder